Rezne - trošku inak - dajme tomu, že "sedliacke"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
10 rezňov - (alternatíva kuracie al. morčacie prsia), 2 veľké cibule, 25 dg kuracej pečene, 20 dg oravskej slaninky, soľ, mleté korenie, hladká múka, olej, bujón (alebo ak máte 4 dl vývaru).
POSTUP PŘÍPRAVY
Bravčové karé vykostiť, nasoliť, nakoreniť. Jemne obaliť v hladkej múke. Dno pekáča pokvapkať olejom, na väčšie kúsky nakrájať cibuľu, na malé kocky slaninku a kuraciu pečeň a všetko rovnomerne rozložiť na vymastený (naolejovaný) plech.\r\nNa panvicu dať rozpáliť trošku oleja, mäsko v ňom narýchlo opiecť, aby si spravilo jemnú kôrku.\r\nNaukladať na vrstvu cibule,slaninky a pečienky. Zaliať vývarom alebo bujónom rozpusteným v 4 dl vody (alternatíva 1 ČL vegety namiesto bujónu). Takto zaliate, prikryť alobalom a dať piecť do rúry na 200°, po 30-40 min mäsko obrátiť na druhú stranu a dopiecť odokryté ešte cca 15-20 min. \r\nPríloha je vhodná dľa chuti - výborné aj s ryžou, aj so zemiakmi či tarhoňou... aj s chlebíkom.
 |
Bravčové karé nakrájame na rezne, nasolíme, jemne nakoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. |
 |
Naklepané rezne obalíme v hladkej múke. |
 |
Rozpálime olej a mäsko v ňom zprudka opečieme, aby si vytvorilo kôrku. |
 |
Pekáč si jemne vymastíme olejom, alebo maslom. Naukladáme cibuľku na väčšie kocky, slaninku na kocky aj kuraciu pečienku na kocky. |
 |
Osmažené mäsko ukladáme do pekáča vedľa seba. |
 |
V miske si pripravíme vývar, alebo bujón (alt. vodu s ČL vegety) na zaliatie mäska. |
 |
Mäsko zalejeme, prikryjeme a dáme piecť - 200° na 30-40 min z jednej strany, potom obrátime a odokryté dopečieme ešte 15-20 min (pozor, aby sa úplne nevypiekla šťava - ak to hrozí - doliať ešte vývar). |
 |
...takto to vyzerá upečené na pekáči |
 |
...a takto na tanieri so zemiakmi ;o)
Dobrú chuť. |