Krém Brulé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na 4 porcie potrebujeme: 100 ml mlieka, 300 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový struk, 65 g krupicového cukru, 3 žĺtky, 40 g hnedého trstinového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca nalejte mlieko so smotanou. Pridajte vyškrabanú vanilkovú dreň i rozpolený lusk a varte pomaly asi 10 minút. Cukor so žĺtkami ušľahajte v mise ručným šľahačom, až zosvetlia a naboptnajú. Za stáleho miešania prilievajte postupne k ušľahaným žĺtkom zvarenú smotanu. Zmes rozlejte do zapekacích misiek.
Naplnené formičky postavte do hlbšieho pekáča a opatrne do neho nalejte horúcu vodu tak, aby siahala asi do dvoch tretín misiek. Pečte 20 minút v trúbe vyhriatej na 160 stupňov C, pokým zmes trochu nestuhne /uprostred by mal krém zostať ľahko rôsolovitý/. Upečený krém nechajte krátko vychladnúť. Povrch posypte tenkou vrstvičkou hnedého cukru a nechajte prudko skaramelizovať pod rozpáleným grilom.