PIKANT

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg červenej papriky*
1 kg rajčín*
1/2 kg cibule*
6 feferonov*
8 strúčikov cesnaku....všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku 2x.
Ďalej potrebujeme : 1 dcl oleja * 7 dkg soli * 7dkg cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Popozeraj...
 |
nachystame si papriku-umyjeme,vyčistíme... |
 |
taktiež cibulu... |
 |
rajčiny... |
 |
cesnek... |
 |
feferony... |
 |
treba si zohnať šikovnú pomocníčku,ktora pomôže všetky suroviny pomlieť 2x na mäsovom mlynčeku... |
 |
meleme,meleme...je to fuška (Najmä, keď nemáme doma žiadny vhodny stôl,na ktorý možno upevniť mäsovy mlynček.Zostal nám len starý "rozheganý" stolík vonku na dvore,nakoniec nám začalo do roboty pršať-domleli sme to pod dáždnikom! ) |
 |
2x-premleté to vyzerá asi takto... |
 |
nachystáme si soľ a cukor... |
 |
a olej... |
 |
soľ aj cukor nasypeme do (krvopotne) pomletej hmoty... |
 |
pridáme aj olej... |
 |
varíme 1 hodinu... |
 |
zatial si umyjeme poháre ( toto fakt z celého zavárania neznášam!!!) |
 |
po uvarení naplníme pohare a sterilizujeme 15 minút... Pikant je chutný na hrianky,na ochutenie čohokolvek-guláš...nám chutí aj na chlebíku s masťou či maslom.Dobrú chuť. |