PIKANT



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg červenej papriky*
1 kg rajčín*
1/2 kg cibule*
6 feferonov*
8 strúčikov cesnaku....všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku 2x.
Ďalej potrebujeme : 1 dcl oleja * 7 dkg soli * 7dkg cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Popozeraj...

nachystame si papriku-umyjeme,vyčistíme...
taktiež cibulu...
rajčiny...
cesnek...
feferony...
treba si zohnať šikovnú pomocníčku,ktora pomôže všetky suroviny pomlieť 2x na mäsovom mlynčeku...
meleme,meleme...je to fuška (Najmä, keď nemáme doma žiadny vhodny stôl,na ktorý možno upevniť mäsovy mlynček.Zostal nám len starý "rozheganý" stolík vonku na dvore,nakoniec nám začalo do roboty pršať-domleli sme to pod dáždnikom! )
2x-premleté to vyzerá asi takto...
nachystáme si soľ a cukor...
a olej...
soľ aj cukor nasypeme do (krvopotne) pomletej hmoty...
pridáme aj olej...
varíme 1 hodinu...
zatial si umyjeme poháre ( toto fakt z celého zavárania neznášam!!!)
po uvarení naplníme pohare a sterilizujeme 15 minút...
Pikant je chutný na hrianky,na ochutenie čohokolvek-guláš...nám chutí aj na chlebíku s masťou či maslom.Dobrú chuť.