KINDER PINGUI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PL = polievková lyžica Pišk. pláty : 6 vajec 6 PL kr. Cukru 6 PL teplej vody 6 PL hl. Múky 2 PL horkého kakaa 1 bal. pr. do pečiva Smotanový krém: 5 dl šľahačky (najlepšia na krémy je Rama na šľahanie-fialová krabica) 1 PL želatiny ( u nás je to jeden balíček cukrárenskej) 1 PL tekutého medu ½ káv. lyž. vanilkovej arómy (tekutá-v malých fľaškách) Čokoládový krém: 15 dkg vár. Čokolády 10 dkg Hery 1PL vody 2PL oleja Poleva: 20 dkg vár. Čokolády 10 dkg Hery 3PL oleja 1PL vody 1 PL pr. cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Z prísad na cesto upečieme 2 pláty.
Žĺtka s cukrom vymiešama do penista.Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s pr. do pečiva.
Pomaly primiešame kakao.(čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie.—vlastná skúsenosť)

Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch (príp.mastný papier na peč.) pri 200°. Cesto sa rýchlo upečie -treba dávať pozor.!!!!

Krém:
Prísady na smotanový krém rozdeliť na 2 časti.Polovicu želatiny namočíme do cca3PL vody,necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatinu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku ,ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.

Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená,pridáme Heru a olej a dobre spolu premiešame,aby bola vláčna. Keď trošku vychladne,nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.

Keď je čokoláda mierne stuhnutá,vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatinou,nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.