KINDER PINGUI
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
PL = polievková lyžica
Pišk. pláty :
6 vajec
6 PL kr. Cukru
6 PL teplej vody
6 PL hl. Múky
2 PL horkého kakaa
1 bal. pr. do pečiva
Smotanový krém:
5 dl šľahačky (najlepšia na krémy je Rama na šľahanie-fialová krabica)
1 PL želatiny ( u nás je to jeden balíček cukrárenskej)
1 PL tekutého medu
½ káv. lyž. vanilkovej arómy (tekutá-v malých fľaškách)
Čokoládový krém:
15 dkg vár. Čokolády
10 dkg Hery
1PL vody
2PL oleja
Poleva:
20 dkg vár. Čokolády
10 dkg Hery
3PL oleja
1PL vody
1 PL pr. cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty.
Žĺtka s cukrom vymiešama do penista.Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s pr. do pečiva.
Pomaly primiešame kakao.(čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie.—vlastná skúsenosť)
Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch (príp.mastný papier na peč.) pri 200°. Cesto sa rýchlo upečie -treba dávať pozor.!!!!
Krém:
Prísady na smotanový krém rozdeliť na 2 časti.Polovicu želatiny namočíme do cca3PL vody,necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatinu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku ,ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená,pridáme Heru a olej a dobre spolu premiešame,aby bola vláčna. Keď trošku vychladne,nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá,vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatinou,nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.