Vianočné jemné pečivo obaľované v cukre



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g (jedno balenie) CERY 500g múky hladkej 250ml smotany na šľahanie a obaľovanie práškový cukor + vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

DIevčatá tento receptík mám od mojej kamošky a kolegynky Ajky (Andrea Mátušová (SaS) ID 6863 )
tá ho sem ešte nestihla dať tak to urobím ja.
JE SKVELÝ a hlavne jednoduchý a chutí výborne - robila som ho dnes prvý raz a vydaril sa.

takže k postupu :

Do misky si dáme Ceru nakolko je trošku tuhšia je dobré si ju na strúhadle postrúhať.Lepšie sa s ňou potom pracuje.Pridáme múku (postupne) a tiež smotanu na šľahanie .Vypracujeme hladké cesto .Trošku to trvá,ale vydržte to a na koniec uvidíte skvelý MŇaMKY výsledok.
Cesto nechajte oddýchnuť v chladničke ja som ho tam nechala celú noc.

Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme formičkou tvary a upečieme.POZOR cesto nech nie je príliš tenké,lebo sa Vám koláčiky spália.

Ešte teplé obaľujeme v cukre a dáme potom do krabičky a uložíme.

Mne z jedného cesta vyšlo cca koláčikov na 2,5 plechu.

Prajem dobrú chuť

toto sú naše ingrediencie na jemné koláčiky
................ ceru nastrúhame na strúhadle................
.............. odvážime si múku a vypracujeme cesto ........
....... cestíčko je vypracované a môžeme ho dať do chladničky odpočinúť .........
... na doske som si cesto rozvaľkala a vykrajovala tvary.......
... poukladáme na plech a vo vopred predhriatej rúre upečieme .......
... ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre spolu s vanilkovým .....
.........tak toto je výsledný efekt a sú skutočne PERFEKTNÉ......... ******* DOBRÚ CHUŤ************ Ajka vďaka za skvelý recept