
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250g (jedno balenie) CERY 500g múky hladkej 250ml smotany na šľahanie a obaľovanie práškový cukor + vanilkový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
DIevčatá tento receptík mám od mojej kamošky a kolegynky Ajky (Andrea Mátušová (SaS) ID 6863 )
tá ho sem ešte nestihla dať tak to urobím ja.
JE SKVELÝ a hlavne jednoduchý a chutí výborne - robila som ho dnes prvý raz a vydaril sa.
takže k postupu :
Do misky si dáme Ceru nakolko je trošku tuhšia je dobré si ju na strúhadle postrúhať.Lepšie sa s ňou potom pracuje.Pridáme múku (postupne) a tiež smotanu na šľahanie .Vypracujeme hladké cesto .Trošku to trvá,ale vydržte to a na koniec uvidíte skvelý MŇaMKY výsledok.
Cesto nechajte oddýchnuť v chladničke ja som ho tam nechala celú noc.
Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme formičkou tvary a upečieme.POZOR cesto nech nie je príliš tenké,lebo sa Vám koláčiky spália.
Ešte teplé obaľujeme v cukre a dáme potom do krabičky a uložíme.
Mne z jedného cesta vyšlo cca koláčikov na 2,5 plechu.
Prajem dobrú chuť
![]() |
toto sú naše ingrediencie na jemné koláčiky |
![]() |
................ ceru nastrúhame na strúhadle................ |
![]() |
.............. odvážime si múku a vypracujeme cesto ........ |
![]() |
....... cestíčko je vypracované a môžeme ho dať do chladničky odpočinúť ......... |
![]() |
... na doske som si cesto rozvaľkala a vykrajovala tvary....... |
![]() |
... poukladáme na plech a vo vopred predhriatej rúre upečieme ....... |
![]() |
... ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre spolu s vanilkovým ..... |
![]() |
.........tak toto je výsledný efekt a sú skutočne PERFEKTNÉ......... ******* DOBRÚ CHUŤ************ Ajka vďaka za skvelý recept |