HARLEKÝN alebo Plnená VEKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veka vcelku , 125g (1/2) masla , 200g eidam syr vcelku , 200g salámy,alebo šunky , menšia fľaška uhoriek zaváraných, - II - kápii , 3 vajcia na tvrdo , 1 1/2 lyžice francúzskej horčice (ja som nemala kápiu,ale aj tak to bolo výborne a maslo som dala 100g masla obyčajného a asi za lyžicu masla RAMA - nebola tá plnka taka stuhnutá aspoň manželovi sa to moooc páčilo). A ešte jedna rada - ja som dala tak napolovicu horčicu francúzsku a obyčajnú,ale záleži na Vašej chuti.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z veky vcelku poodkrajujeme konce, ktore si odložíme nakoľko ich budeme potrebovať,ale až na koniec.
z veky opatrne povyberáme striedku.Syr si postrúhame na jemnom strúhadle teda ako keď strúhate syr na špagety.Na väčšom strúhadle som si postrúhala aj maslo a spolu so syrom so to dobre vymiešala - stači to vymiešať vidličkou.Do takto pripravenej hmoty zamiešame striedku z veky a postupne do masy pridávame šunku (alebo salámu), vajcia,uhorky a všetky ingrediencie,ktore sú napísané.Dochutíme horčicou.
Ked máme pripravenú masu naplníme si ňou pripravenú veku a konce trošku tiež potrieme a spojíme.
Dáme do alobalu a necháme odstáť v chladničke.

Myslím, že Vám to bude určite chutiť ja som to robila na Silvestra na obed a večer sme si už veku krájali .JE ÚŽASNÁ veď skúste ju urobiť určite neoľutujete .

**************** DOBRÚ CHUŤ ******************

nakrájame si na kocečky šunku, vajíčka som nekrájala mám taký špeciálny krájač na kocky a pripravíme si všetky ostatné ingrediencie.Teda uhorky a horčicu
syr nastrúhame a tiež nastrúhame maslo,aby sa nám lepšie dalo dokopy so syrom.(Inak je to dobré ak si maslo nevytiahnete skôr takto vám rychlejšie zmäkne)
a tú sú ingrediecie aby sme nezabudli na VEKU vcelku,lebo inak nič nenaplníme
veku si pekne na koncoch nakrájame a vnútro vydlabeme a dáme si ho vedľa do misky
a tu je vydlabaná veka
keď je maslo spojené so syrom tak do misky pridáme striedku z veky a vypracujeme masu
pridáme ostatné ingrediencie a zamiešame
masou naplníme veku
a ešte jedna fotka na naplnenú veku MŇAMKY už sa nám slôinky zbiehali hlavne manželovi
konce veky tiež natrieme a spojíme a dáme na alobal a zabalíme. takto naplnenú veku necháme trošku postáť v chladničke. I keď u nás som ju robila na obed na Silvestra a už večer sa jedla.
a takto to vyzerá keď to je už nakrájané. (ja som nedala kápiu tá mi chýbala určite to je viac farebné,ale dobré to bolo aj bez nej) PRAJEM DOBRÚ CHUŤ