Zabíjačková - hurková kaša

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
50 dg bravčového bôčika, 25 dg br. srdca, 25 dg br. pečienky, 15 dg krúpov (ja používam veľkosť č.7), 2 cibule, 2-4 strúčky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, masť.
POSTUP PŘÍPRAVY
Srdce a bôčik varíme v tlakovom hrnci v slanej vode 25 minút. Potom pridáme pečienku a varíme spolu ešte 10 minút. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a do vody, v ktorej sa varilo, dáme uvariť krúpy. Keď sú mäkké, precedíme cez sito a necháme tiež vychladnúť (vodu nevylejeme, ešte z nej trochu použijeme do kaše)
 |
uvarené mäso necháme vychladnúť |
 |
pomleté mäso |
 |
uvarené krúpy si scedíme |
 |
na masti si orestujeme nakrájanú cibuľu |
 |
... pridáme pomleté mäso ... |
 |
...pridáme aj uvarené krúpy. Posolíme, pokoreníme, pridáme prelisovaný cestak, majoránku a podľa chuti aj dosolíme. Ak je kaša veľmi suchá, pridáme trochu vody, v ktorej sa varilo mäso a krúpy. |
 |
necháme chvíľku "prevrieť" za stáleho miešania, aby neprihorela. Podávame so zemiakmi, prípadne aj s pečenou klobáskou, a kyslou kapustou, alebo uhorkou. |