Vianočná polievka s "mačacími uškami"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Aby ste si nemysleli, že naozaj s mačacími uškami, v polievke sú malé pirôžky, ktoré pripomínajú tvarom malé ušká.

POSTUP PŘÍPRAVY

Polievka: šťava z kyslej kapusty, olej, hladká múka, mletá červená paprika, cesnak, bobkový list. V hrnci zmiešame olej, múku, červenú papriku, je to ako na zásmažku, ale ja to nepražím a tak polievka nie je ťažká na žalúdok. Pridáme šťavu z kapusty, dobre premiešame, zriedime s vodou, pridáme prelisovaný alebo sušený cesnak, bobkový list a dáme variť. Keď polievka vrie, povaríme cca 3 minúty a je hotová.
Ušká: cesto: hrubá a polohrubá múka, vajce, soľ, olivový olej a voda. Dobre premiešame, cesto musí byť husté, rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Plnka: uvarené sušené hríby, keď vychladnú, tak ich treba pomlieť alebo nakrájať na veľmi drobulinko (preto som radšej zvolila mletie, aby bola plnka jemná).
Presnú váhu jednotlivých surovín neuvádzam, ja robím množstvo vždy podľa potreby.

Najprv sa urobia malé kolieska z cesta a plnka z varených hríbov
Takto sa robia tie malé pirôžky - ušká
Je ich tu cca 80 kusov a čakajú na uvarenie a potom šup do polievky