Poľský zemiakový chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 šalky(2,5 decovej) tepleho mlieka alebo vody zo zemiakov,1/2 šalky zemiakov (uvarenych a popučenych),1 čl cukru,2 PL oleja,3 šalky hl.muky (alebo miešanej),1 vajce,1/3 drozdia,4 PL teplej vody z varenych zemiakov,1 1/2 čl soli,rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

V miske si rozmrvime droždie ,pridame 4 PL vody a cukor.Nechame vzist kvasok.Letne mlieko alebo vodu zmiešame so zemiakmi ,vajičkom a olejom.Vymiešame a pridame muku,rascu aj kvasok.Cesto musi byt hladke , makke, a nelepive,tak ak treba pridajte viac muky alebo vody.Dobre vymiesime a nechame 1 hod.kysnut.Pred pečením lahko poprašime povrch mukou.Pečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 25-30 min.Robila som aj takto ,ze som presne dodrziavala postup ale uz som robila aj tak ze som všetko nahadzala do pekarničky ako obvykle a vysledok bol rovnako dobrý.Tak je to na vas ..