
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 malé červené papriky, 4 plátky prerastenej slaniny nakrájané na malé kúsky, 1 stredná cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 malé lyžičky drveného kmínu, 425 g konzervovaných rajčín, 1/2 hrnčeka pretlaku, 1liter zeleninového vývaru, 420 g konzervovanej fazule umytej a osušenej, čerstvá bazalka alebo petržlenová vňaťka na ozdobu
POSTUP PŘÍPRAVY
Papriky rozkrojte na 4 časti, vyčistite ich vnútro. Uložte papriky na plech tak, aby ich šupa bola na vrchu, pečte ich na najnižšom stupni, kým nezčernie šupka. Šupku dajte dole a odhoďte. Takto ste urobili paprikový pretlak, ktorý dodá polievke charakteristickú, výnimočnú chuť.
Zohrejte veľkú panvicu, pridajte slaninu, cibuľu a pretlačený cesnak. Miešajte až kým cibuľa nezmäkne.
Pridajte kmín, varte 1 minútu, pridajte pretlak z paprík, rajčiny z konzervy, rajčinový pretlak a zeleninový vývar. Varte neprikryté asi 30 minút, alebo kým to mierne nezhustne.
Primiešajte fazuľu z konzervy, varte 2 minúty. Podávajte ozdobené bazalkou alebo vňaťkou s chlebom alebo hriankami.