Osviežujúci tvaroh.-želatínový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškótové cesto, ktoré rady pečiete, ja mám osvedčené toto rýchle šialkové: 2 šialky polohrubej múky, 1 šialka kryšt. cukru, 1 prášok do pečiva, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, pól šialky mlieka, pól šialky oleja a ešte 2 PL kakaa TVAROH. NÁPLŇ: 500g tvarohu-1,1%Vian, 1 kyslá smotana, 1 vanilka, 4 PL kryšt. cukru ŽELATÍNA: šťava z kompótu, 2 dcl orange sirupu, 2 zlaté klasy.... marhuľový kompót -1 pohár 7dcl

POSTUP PŘÍPRAVY

Viem, že sú tu rôzne koláčiky so želatínou, či už robenú so sirupom, alebo s Tangom, alebo so šumienkou... Ja tiež rada hocikedy upečiem raz taký a inokedy onaký, podľa toho, čo mám doma... A aj náplň, či už tvarohovú s maslom alebo takto, ako som urobila teraz alebo šľahačku so smotanou... Je kopec možností skombinovať to všetko... A tak som teraz upiekla jednu variantu, ktorá je osviežujúca a tiež chutná :-)

Upečieme piškótu klasickým spôsobom...
Pokým vychladne, pripravíme si všetko na želatínu: z kompótu ocedíme marhule, do šťavy z neho pridáme sirup a doplníme vodou do 900ml...
Časť zo šťavy si necháme na rozmiešanie zlatého klasu, zvyšok dáme variť a už do vriaceho primiešame rozmiešaný puding a varíme asi minútku na hustú želatínu... dáme chladiť do takého vlažného stupňa :-) zakaždým premiešame...
Medzitým si zamiešame tvaroh so smotanou a cukrami... je to výborný krém, ktorý sa dá jesť aj samotný, deťom ho robievam namiesto miláčika... ked chcem krému viac primiešam i jednu vyšľahanú šľahačku...
Rozotrieme ho na vrch piškóty a pokladieme marhule...
A pomaly pozalievame vlažnou želatínou...
Necháme odležať, najlepšie do druhého dňa... ale to nikdy nehrozí ;-) ale keď ostane, tak fakt potom je taký lahodnejší...
Pokrájaný... a toľko zjedený už v prvý deň :-)