Domáci PRAVY MARCIPAN

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g mandlí, 200g práškového cukru, 3 PL horúcej vody, 1 PL mandľovej arómy

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup som našla na
http://baranek.blog.sme.sk/c/139711/Varime-s-medvedom-Velkonocne-vyvaranie.html
ktorý pri inom recepte vložila Filmuška. Ja som postupovala tak, že z mrazničky som vytiahla nahrubo pomleté ošúpané mandle, ktoré som asi pred 2 mesiacmi kúpila v Kauflande v akcii za 5,50 Sk 100 g (ešte stále si ceny pamätám v korunách), odvážila som si 200 g dala na 30 sekúnd do mirkovlnky, aby neboli také zmrznuté. Potom som ich mixovala v mixéri na nožoch (takto nožmi mixujem aj pudingové krémy po vychladnutí a pridávam maslo a cukor, vždy sú potom krásne hladké), niekoľkokrát som mandle nalepené na okraji nádoby zotrela nožom aby sa pekne rovnomerne rozmixovali. potom som tam prisypala aj cukor mixla, priliala vodu aj arómu a ešte kým to išlo trochu premixovala, ale už sa to začalo lepiť a tak som to chcela premiesiť ručne ale napodiv som zistila, že už tomu nič nechýba a marcipán je "zo vším všudy" za 5 min. hotový. Mala som doma kúpené originál marcipánové tyčinky, chystám sa robiť marcipánové pralinky, ktoré som zbavila čokolády a zaniesla ochutnať manželovi, a mnou vyrobený uhádol, len podľa toho,že bol ešte teplý z tej vody. VRELE ODPORÚČAM JE NA NEROZOZNANIE OD KUPOVANÉHO.