Orechové žemličky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

140g hladkej múky, 0,5 balíčka suš. droždia, 2 PL cukru, 1 ČL vanilkového cukru, štipka soli, 30g mletých (sekaných ) orechov, 50 ml sladkej smotany, 50ml mlieka, 25 g rozpusteného masla, vajíčko a mlieko na potretie žemličiek

POSTUP PŘÍPRAVY

Môj orechový maratón sa končí... ale asi len pre dnešok :-)))

S uvedených surovín si vymiesime jemné cestíčko, necháme 40- 50 min.kysnúť (alebo podľa pohľadu na cestíčko). Potom cesto premiešame a rozdelíme na štyri rovnaké žemličky ktoré dáme na plech s papierom na pečenie. Teraz nadišiel čas zapnúť rúru na 190-200 stupňov (zatiaľ nám žemličky podkysnú). Žemličky pred pečením potrieme s rozšľahaným vajíčkom s mliekom a dáme piecť cca na 20 min (zabudla som sledovať tak musíte sami zbystriť pozornosť) Sú jemné a véééľmi chutné prajem dobrú chuť: :-)