ultrarychle rozkove pirozky podla Lucky Gupky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

starsie rozky (ja som dala 2 rozky a 2-3 krajce sendvica), mlieko, sol, polohruba muka (cca. 400-500g)

POSTUP PŘÍPRAVY

postupovala som podla Luckinho receptiku, ktrj. velmi krasne dakujem za dalsiu inspiraciu...uz ani neviem kolkatu :-))))
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432

Dovolujem si pridat aj moj obrazkovy postup:

starsie rozky pokrajame na kolieska, zalejeme mliekom (to som dala odhadom, tolko aby boli nasiaknute, ale aby neplavali v mlieku)-nechame 10-15 minut odpocivat
postupne pridavame muku, tolko aby sa nam cesto nelepilo a aby sa nam dalo krasne na pomucenej doske vyvalkat
cesto vyvalkame a vykrajujeme pirohy, pirozky, perky, prelozene obdlzniky, alebo jednoducho urobime len sulance - co kto ma rad
- tu su vykrojene a naplnene pirohy, ja som plnila lekvarom slivkovym Da sa urobit aj plnka naslano, napr. uvarit zemiaky v supke, pretlacit, zmiesat s oprazenou slaninkou, uvarene pirohy poliat bryndzovo-smotanovou zalievkou - toto som este neskusala, ale urcite to v blizkej buducnosti napravim :-)
pirohy uvarime v slanej vode, kym nevyplavaju na povrch, ja som ich este preliala studenou vodou, aby sa mi nezlepili - z mojej davky vyslo cca. 20 velkych pirohov a z odrezkov sulance, tie som neratala...ale dnes na veceru to boli 2x dospelacke a 2x detske porcie + ostalo este min. na 2 porcie na zajtra...takze z 2 rozkov vyjde toho naozaj pozehnane :-)
posypane makom, pr.cukrom, poliate masielkom Odporucam, budete sa zarucene oblizovat !!!!