GRIOTKA z višní - pre Dašku :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5L fľaša *** višne - zrelé *** cukor kryštálový 1kg *** 7dcl vodky 40% ***

POSTUP PŘÍPRAVY

Do fľaše 5 litrovej dáme do polovice zrelé, umyté višne, zasypeme 1kg kryštálového cukru, zalejeme 7dcl vodky, zamiešame zľahka, zakryjeme vrchnákom a necháme 2-3 mesiace odstáť na chladnom, suchom mieste - napr. v špajzi. Po dvoch týždňoch pomiešať a potom tak raz za 3 týždne, zľahka.
Po 2-3 mesiacoch to precedíme, višne degustujeme. Pozor sú prudko jedlé, aby ste neskončili pod stolom :-). Ja ich dávam do mrazu a sem tam jednu hodím do úst :-)
Griotku prelejeme do fliaš a dáme do chladu. Z tejto várky vyjde asi 1,5 l griotky. Vodku dávam preto, aby chuť iného destilátu /rum a pod. / neprerážal višne.