Makarónový šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g makarónov
100 ml sladkej smotany
100 ml tatárskej omáčky
150-200g mäkkej salámy alebo šunky (ja robím z kuracej alebo hydinovej)
250g sterilizovaného hrášku (môže byť aj zmrazený, treba ho len povariť)
2 vajcia, 1 mladú cibuľku (nemusí byť)
2-3 kyslé uhorky
1 lyžica oleja,1 lyžica kečupu, 1-2 lyžičky worcestrovej omáčky, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1, Makaróny polámeme na 5 cm kúsky a uvaríme ich v slanej vode s troškou oleja.

2, Z oleja, kečupu worcestrovej omáčky uvaríme nálev, necháme ho trochu vychladnúť a ešte teplým polejeme makaróny.

3, Vajcia uvaríme na tvrdo, pokrájame ich na malé kúsky, pridáme na drobno nasekanú cibuľku, uhorky na pásiky nakrájanú šunku a hrášok.

4, Šalát osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

5, Smotanu prevaríme, ochladíme a zmiešame ju s tatarskou omáčkou. Vmiešame do šalátu.

6, Šalát uložíme na 12-24 hod do chladu odležať.

Je to fakt dobrota, a robíme to dosť často. Šalátik sa dá použiť ako príloha k mäsku, alebo len samostatne s chlebíkom. Dobrú chuť.