Kuracie horné stehná so šľahačkou...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie horné stehná /množstvo je individuálne/, soľ, vajíčka, hl. múka, strúhanka, 1 celé maslo, 1 šľahačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Horné stehienka si nasolíme a obaľujeme v trojobale - múka, vajíčko, strúhanka. Maslom si vymastíme pekáč, alebo plech - dáme hrubú vrstvu masla. Do pekáča ukladáme obalené stehná. Keď máme všetko uložené, na stehná nakrájame kúsky masla. Robievam vačšinou z celého masla, alebo 3/4 masla. Zakryjeme alobalom a dáme do trúby piecť asi tak na 1 hod. aj viac, pokiaľ nebudú stehná makké. Potom z trúby vyberieme, odokryjeme alobal a polejeme šľahačkou a nezakryté dáme ešte asi tak na 15min zapiecť pekne do ružova. Je to výborná, makučká, chutnučká a hlavne rýchla mňamka. Podávame so zemiakovou kašou, zeleninkou... to je už na Vašej fantázii. Prajem dobrú chuť!!!
Betka

... prichystáme si všetky potrebné suroviny i vymastený pekáč...
... obalené stehienka ukladáme do pekáča ...
.. keď to máme uložené, navrch nakrájame kúsky masla a zakryjeme alobalom.. pečieme v rúre nad 200 stupňov asi tak 1 hod. aj viac, tak aby boli stehienka makké a nevytekala z nich krv...
... po upečení vytiahneme z trúby a nalejeme na ne šľahačku... odokryté dáme naspať do trúby zapiecť asi tak na 15-30min... tak aby to bolo pekné do ružova zapečené.../pozor, aby Vám to nezhorelo... je tam šľahačka/
... a takto to vyzerá hotové... Verím, že sa Vám recept bude páčiť ale hlavne, že Vám bude chutiť... Ešte raz dobrú mňamku !!!