Lorrainský koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 250 g polohrubej múky 150 g tuku * 5-6 PL vody * 1/2 KL soli _____ Náplň: 1 cibuľa * 250 g prerastenej slaniny * 250 ml kyslej smotany * 4 vajíčka * mleté čierne alebo biele korenie * troška muškátového orieška * 150 g ementálu
POSTUP PŘÍPRAVY
Inšpirácia z časopisu :)
Z múky, tuku, soli a vody vypracujeme cesto a dáme ho do chladničky na hodinku odpočinúť.
Cibuľu a slaninu si nakrájame a spolu opražíme. Necháme vychladnúť. Kyslú smotanu premiešame s vajíčkami, osolíme, okoreníme a nastrúhame muškátový oriešok. Syr nastrúhame. Cesto rozvaľkáme a vyložíme ním formu. Dno cesta popicháme vidličkou, rozložíme slaninu s cibuľou, posypeme syrom a zalejeme smotanovou omáčkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 st. a pečieme 40 minút.
 |
z múky, tuku, soli a vody vypracujeme cesto a dáme ho na hodinku do chladničky |
 |
slaninu s cibuľou opražíme a necháme vychladnúť - ja som nedala až toľko slaniny ako udávajú v recepte, mala som pocit, že je to trocha veľa |
 |
syr nastrúhame |
 |
vajíčka, smotana, soľ, muškátový oriešok, biele korenie |
 |
cesto po hodinke vyvaľkáme a uložíme do formy |
 |
dno formy popicháme a rozložíme slaninu s cibuľou |
 |
posypeme syrom a zalejeme omáčkou |
 |
pečieme 40 minút v rúre predhriatej na 180 st. |
 |
dobrú chuť |