Kávové rezy s kofilou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 5 vajec, 250g polohr.múka, 250g kryštál.cukor, 1 PDP, PL horúcej vody, 2 PL oleja, 1 kofila. Plnka: kávový alebo karamelový likér, 2 kofily, 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače / môže byť aj po 3 ks z každej suroviny na plnku, kto má rád viac...)
POSTUP PŘÍPRAVY
Deň vopred si 2 kofily rozpustíme v šľahačke a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky na aspoň 12 hodín.
Cesto: nad parou si rozpustíme kofilu. Z bielkov vašľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme rozpustenú(nehorúcu!) kofilu, vodu a olej. Zľahka primiešame sneh a múku zmiešanú s PDP. Upečieme na mastnom papieri.
Z vychladnutého plátu odrežeme hornú tretinu, rozmrvíme a zmiešame s likérom tak, aby sa hmota dala rozotierať. Navrstvíme na plát.(plát môžeme ešte pred navrstvením tejto hmoty pokvapkať kávou)
Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi a natrieme navrch koláča. Ozdobíme zmesou kakaa a prášk.cukru.
 |
Deň vopred si rozpustíme kofily v šľahačkovej smotane, necháme vychladnúť a v chladničke vychladíme aspoň 12 hodín. |
 |
Cesto: kofilu si rozpustíme nad parou... |
 |
..žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme rozpustenú (nehorúcu!) kofilu.. |
 |
..pridáme olej a vodu, zmiešame... |
 |
..z bielkov a štipky soli ušľaháme sneh a zľahka zamiešame k žĺtkom na striedačku s múkou zmiešanou s PDP.. |
 |
..cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme... |
 |
..hornú tretinu cesta odrežeme a rozmrvíme... |
 |
Plnka: omrviny zmiešame s likérom tak, aby sa hmota dala rozotrieť.. |
 |
..cesto môžeme(nemusíme) pokvapkať kávou a navrstvíme likérovo-omrvinkovú hmotu... |
 |
..vychladenú šľahačku vytiahneme z chladničky a so stužovačmi vyšľaháme.. |
 |
..natrieme na koláč a ozdobíme zmesou kakaa a prášk.cukru.. |
 |
..necháme v chladničke stuhnúť, nakrájame na rezy a baštíme!
DOBRÚ CHUŤ! |