Kávové rezy s kofilou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec, 250g polohr.múka, 250g kryštál.cukor, 1 PDP, PL horúcej vody, 2 PL oleja, 1 kofila. Plnka: kávový alebo karamelový likér, 2 kofily, 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače / môže byť aj po 3 ks z každej suroviny na plnku, kto má rád viac...)

POSTUP PŘÍPRAVY

Deň vopred si 2 kofily rozpustíme v šľahačke a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky na aspoň 12 hodín.

Cesto: nad parou si rozpustíme kofilu. Z bielkov vašľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme rozpustenú(nehorúcu!) kofilu, vodu a olej. Zľahka primiešame sneh a múku zmiešanú s PDP. Upečieme na mastnom papieri.

Z vychladnutého plátu odrežeme hornú tretinu, rozmrvíme a zmiešame s likérom tak, aby sa hmota dala rozotierať. Navrstvíme na plát.(plát môžeme ešte pred navrstvením tejto hmoty pokvapkať kávou)

Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi a natrieme navrch koláča. Ozdobíme zmesou kakaa a prášk.cukru.

Deň vopred si rozpustíme kofily v šľahačkovej smotane, necháme vychladnúť a v chladničke vychladíme aspoň 12 hodín.
Cesto: kofilu si rozpustíme nad parou...
..žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme rozpustenú (nehorúcu!) kofilu..
..pridáme olej a vodu, zmiešame...
..z bielkov a štipky soli ušľaháme sneh a zľahka zamiešame k žĺtkom na striedačku s múkou zmiešanou s PDP..
..cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a upečieme...
..hornú tretinu cesta odrežeme a rozmrvíme...
Plnka: omrviny zmiešame s likérom tak, aby sa hmota dala rozotrieť..
..cesto môžeme(nemusíme) pokvapkať kávou a navrstvíme likérovo-omrvinkovú hmotu...
..vychladenú šľahačku vytiahneme z chladničky a so stužovačmi vyšľaháme..
..natrieme na koláč a ozdobíme zmesou kakaa a prášk.cukru..
..necháme v chladničke stuhnúť, nakrájame na rezy a baštíme! DOBRÚ CHUŤ!