Pagáčiky so semienkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 ml mlieka, 25 g droždia, 1 ČL kryšt. cukru, 100 g rastlinného tuku /Palmarín, Hera/, 300 g grahamovej múky alebo klasickej polohrubej múky alebo na polovicu z každej... ja som dala 150 g celozrnnej a 150 g polohr. múky, 2 ČL soli, po PL tekvicových, slnečnicových, ľanových a sezamových semienok, 1 vajce na potretie
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborné chutné pagáčiky a ešte aj zdravé ;-)
 |
Z vlažného mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, tuk rozpustíme a odvážime si múku, do ktorej pridáme soľ a semienka... |
 |
Vymiesime cestíčko, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste asi 45 minút... |
 |
Na pomúčenej doske ho potom rozvaľkáme na hrúbku 2 až 2,5 cm... |
 |
A vykrajujeme pagáčiky okrúhlou formičkou alebo si ho iba pokrájame na štvorce... pretláčatkom na zemiaky urobíme ryhy, ktoré môžeme ešte prehĺbiť nožíkom... |
 |
Poukladáme na plech vystlaný papierom, potrieme vajíčkom a môžeme ešte ozdobiť semienkami... necháme ešte 15 - 20 minút kysnúť... |
 |
Pečieme v rúre na 190 stupňoch približne 15 minút... sú skoro ako oškvarkové ;-)) |