Kapustnica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrste sušených húb, 1 Bio bujón - nemusí byť, 6-7 zemiakov, asi 1,5 kg kyslej kapusty, smotana - šľahačková, kyslá, na varenie- to je jedno, 2 PL hl. múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť aspoň hodinku. Potom ich dáme variť spolu s nakrájanými zemiakmi, bujónom a kvapneme trošku oleja, aby nám zemiaky nekypeli. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme pokrájanú kapustu a varíme, kým kapusta nezmäkne. Podľa potreby dolejeme vriacu vodu. Keď je kapusta uvarená, pridáme smotanu rozmiešanú s múkou. Povaríme. Podľa chuti dosolíme, môžme pridať solčanku ( vegeta bez glutamánu sodného).

Do vriacej vody dáme variť namočené huby aj s vodou, v ktorej sa máčali, pridáme zemiaky a bujón. Ja som pridala aj 2 bobkáče, po 3 ks nového a celého korenia a troška soli a oliv. oleja.
Zo suda si vyberieme čerstvo vykvasenú kapustu - mňam, tento rok sa podarila!
Ja si kapustu vždy pokrájam na menšie kúsky.
Kapustu pridáme do hrnca a pridáme podľa potreby vriacu vodu. Varíme do zmäknutia kapusty. V smotane rozmiešame múku, vlejeme do hrnca a povaríme. Podľa chuti dochutíme solčankou a soľou.
Dobrú chuť!