Kuracie fašírky s hubovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,20 kg kuracích pŕs, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petrž. vňať, soľ, solčanka, mleté biele korenie, olej, na omáčku - cca 400g čerstvých šampiňónov, 400g kyslej smotany ( môže byť aj na varenie alebo sladká, kto je ako zvyknutý ), 2 PL horčice, olej, soľ, 1 PL hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia si pomelieme, pridáme na jemno posekanú cibuľu, cesnak a vňaťku, korenie, solčanku a soľ a všetko premiešame. Pekáčik si potrieme olejom, potom si potriemu olejom ruky a urobíme fašírky. Dáme ich piecť na 200 st. cca 15 minút. Medzitým si urobíme omáčku - na oleji si osmažíme nakrájané šampiňóny, podlejeme vriacou vodou, pridáme soľ a podusíme. V smotane si rozmiešame múku a vlejeme do šampiňónov, pridáme horčicu a povaríme. Omáčkou prelejeme hotové fašírky a podávame s ryžou, so zemiakmi, alebo len s chlebíkom.

Mäsko si pokrájame na kúsky a pomelieme alebo nasekáme na takomto šikovnom mixériku.
Do mäska pridáme soľ, korenie, solčanku, posekanú cibuľu, cesnak a vňaťku. Premiešame.
Na pekáčik potretý olejom ukladáme fašírky. Dáme piecť na 200st. cca 15 minút bez otáčania. Ja som piekla v horkovzdušnej rúre.
Takto vyzerajú upečené.
Šampiňóny opražíme na troške oleja, zalejeme vodou, podusíme. V smotane rozmiešame múku, nalejeme do šampiňónov, pridáme horčicu a povaríme. Podľa chuti dosolíme.