Bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ja som upiekla rybu, ktorú pečiem vždy len na Vianoce, ale keďže tu mám na návšteve vnukov a oni si vyžiadali, aby sme ju upiekli už teraz, tak som to robila len z tretinového množstva, ktoré je uvedené. 12 dg oleja, alebo roztopeného masla, 3 vajcia, 25 dg práškového cukru, 30 dg polohrubej múky, 2 dl mlieka, 1 balík prášku do pečiva, postrúhaná kôra z jedného citróna, hrozienka, sekané orechy, 1 lyžica kakaa, trochu rumu, alebo mlieka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Olej vymiešame do penista s cukrom, postupne zašľaháme po jednom žĺtka. Pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko, hrozienka a sekané orechy. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov.
Polovicu cesta vylejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a rum, alebo mlieko a dolejeme do formy. Pečieme na 200 st. C 40 – 45 minút