Tvarohovo-kokosová žemľovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vianočka, 4 rožky, asi ½ l mlieka, 3 lyžice cukru *500 g hrudkovitého tvarohu, 3 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajíčko, 5 lyžíc kokosovej múčky* na puding: 9 dl mlieka, 1 kokosový puding, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 lyžíc cukru* ½ masla na potretie a 1 vanilkový cukor na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Zapekaciu misu (ja používam vyšší pekáč) vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Do vlažného mlieka dáme cukor a premiešame, vianočku a rožky nakrájame na hrubšie plátky (rožky si krájam šikmo, vyjdú mi väčšie kúsky),
vianočku zľahka namočíme plochou stranou vo vlažnom mlieku a už ich nežmýkame /nie ponoriť celé do mlieka/, na spodok misy naukladáme plátky vianočky, medzery môžete vyplniť aj rožkami,
natrieme tvarohovú zmes - vymiešame spolu: tvaroh, cukor, zmixovanú kokosovú múčku /aby bola jemnejšia, alebo si ju nechajte trošku prevrieť s 1 dl mlieka/, premiešame,
pridáme vajíčko a znova premiešame.
Potom si uvaríme puding: 5 dl mlieka (z uvedeného množstva) nechajte zovrieť spolu s cukrom,pridáme pudingy rozmiešané vo zvyšnom mlieku
a za stáleho miešania povaríme na miernom ohni.
Na tvarohovú zmes nalejeme polovicu pudingu,
dáme ďalšiu vrstvu z vianočky a rožkov /tie môžete namočiť celé a len zľahka vyžmýkajte/,
nalejeme druhú polovicu pudingu
a znova naukladáme ďalšiu vrstvu rožkov,
rovnomerne polejeme spraženým maslom, posypeme vanilkovým cukrom a dáme zapiecť na 180° C, približne 15-20 min.,
kým rožky nechytia zlatistý nádych. Necháme trošku vychladnúť a nakrájame.
*Dobrú chuť*