Zapečené filé v syrovej omáčke

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
filé * čerstvé alebo konzervované šampiňóny * olej * soľ * korenie * BEŠAMELOVÁ OMÁČKA: 50 g masla * 400 ml mlieka * 2 PL hladkej múky * vegeta * tavený syr bambinko * trocha citrónovej šťavy na rybie filé * PRÍLOHA: zemiaková kaša * zeleninový šalát
POSTUP PŘÍPRAVY
Kukukukukukukukuku ta tu:
 |
1. Rybie filé nechajte trocha rozmraziť, nakrájajte na kúsky čerstvé šampiňóny, |
 |
2. tie poduste na olivovom oleji, |
 |
3. osoľte, okoreňte, |
 |
4. vyčarujte bešamelovú omáčku: na panvici rozpustite maslo, |
 |
5. prilejte mlieko, |
 |
6. nasypte 2 PL hladkej múky a uvarte hustú kašu. |
 |
7. Do jenskej misy na dno dajte šampiňóny bez šťavy, |
 |
8. poukladajte kúsky filé, ktoré pokvapkajte citrónovou šťavou a ktoré zalejeme bešamelovou omáčkou. Tú treba ešte najprv dochutiť. |
 |
9. Mierne vychladnutú bešamelovú omáčku dochutíme celým bambinkovým syrom z črievka, |
 |
10. vegetou, |
 |
11. a ak treba, soľou. |
 |
12. Omáčku vylejte na filé a prikryté pečte pri teplote 200 stupňov asi hodinku. |
 |
13. Filé po hodine pečenia. Zatiaľ stihnete urobiť zeleninový šalát, nakrájanú zeleninu pokvapkajte olivovým olejom, osoľte bylinkovou soľou, pridajte vínny ocot a fertig mariška. |
 |
14. Dobrú chuť devy. |