Kapustníky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
450 g polohrubej múky,
200 ml mlieka (ja som použila náhradu),
30-42 g droždia,
1žĺtok,
60g masla (palmarín),
štipka soli,
kávová ližička cukru,
náplň:
hlávková biela kapusta,
olej,
cukor,
škorica mletá,
kmín,
soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Z droždia, cukru a mlieka necháme vytvoriť kvások. Z ostatných prísad vymiesime cesto a necháme aj dve hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto rozváľame na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorce, ktoré plníme kapustovou plnkou. Zabalíme do bochníčkov, zlepovanou stranou na dol a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom a vidličkou poprepichujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.
Plnka: hlávkovú kapustu pokrájame na jemné pásiky a prudko restujeme na oleji. Pridáme kryštálový cukor, škoricu, kmín a krátko na to pridáme ešte vodu a dusíme do mäkka. plnku necháme úplne vychladnúť pred plnením.
 |
suroviny |
 |
príprava cesta |
 |
cesto po vykysnutí, netreba sa ponáhľať cesto potrebuje čas min 1h |
 |
hotová plnka |
 |
plnenie |
 |
na plechu |
 |
po 25 minutách, dobrú chuť ;-) |