Kapustníky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450 g polohrubej múky, 200 ml mlieka (ja som použila náhradu), 30-42 g droždia, 1žĺtok, 60g masla (palmarín), štipka soli, kávová ližička cukru, náplň: hlávková biela kapusta, olej, cukor, škorica mletá, kmín, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Z droždia, cukru a mlieka necháme vytvoriť kvások. Z ostatných prísad vymiesime cesto a necháme aj dve hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto rozváľame na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorce, ktoré plníme kapustovou plnkou. Zabalíme do bochníčkov, zlepovanou stranou na dol a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom a vidličkou poprepichujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.
Plnka: hlávkovú kapustu pokrájame na jemné pásiky a prudko restujeme na oleji. Pridáme kryštálový cukor, škoricu, kmín a krátko na to pridáme ešte vodu a dusíme do mäkka. plnku necháme úplne vychladnúť pred plnením.

suroviny
príprava cesta
cesto po vykysnutí, netreba sa ponáhľať cesto potrebuje čas min 1h
hotová plnka
plnenie
na plechu
po 25 minutách, dobrú chuť ;-)