*♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verzii



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 4 porcie : 1/2 balíčka cestovín Penne rigatte, oliv. olej, cibuľa, 2 ks kuracích pŕs (ale v prípade núdze stačí len 1 ks), 50 - 100 g šunky , cca 1/2 baklažánu, zopár šampiňónov, 1 zelená paprika, cca 2 paradajky, zopár olív na ozdobu (ja som na ne úplne zabudla, aj keď som si ich najprv nachystala), korenie talianska zmes alebo aké chcete (mčk + oregano+ bazalka+ grilovacie), soľ, práškový cukor, trocha citrónu, hrnček mlieka, 2 PL sladkej smotany, 100 g kyslej pochúťkovej smotany, 2 - 3 čL hladkej múky, mlieko na zriedenie (dľa úvahy)

POSTUP PŘÍPRAVY

Pri poslednej fotke sú zjavné všetky zmeny - preto som dala poznámku v nadpise, že moja verzia.
Ale inak postup je podľa receptu .

Kuracie prsia nakrájame na kocky a posypeme zmesou korenia, pridáme niekoľko PL oliv. oleja, dobre premiešame a zakryté uschováme do chladničky. Penne dáme variť do osolenej vody a pridáme 1 PL oleja. (Toto som nefotila). Uvaríme ich al dente.
Pripravíme si umytú zeleninu a šampiňóny.
Baklažán pokrájame na kocky, osolíme ho a necháme postáť 20 - 30 minút, aby sa zbavil horkosti.
Pokrájame papriku a šampiňóny
Nakrájame cibuľu, dáme ju restovať na malom množstve oleja. Pridáme k nej namarinované kuracie kocky, šampiňóny a orestujeme.
Medzitým opláchneme baklažánové kocky a necháme na sitku odkvapkať.
Pridáme odkvapkaný baklažán, na kúsky pokrájanú papriku, posolíme, môžeme pridať ešte mčk alebo grilovacie korenie, prikryjeme a chvíľu dusíme. Celé to trvá len chvíľu (cca 15 min), lebo namarinované mäsko zmäkne veľmi rýchlo.
Zmiešame smotany + múku, trocha zriedime mliekom a prilejeme k mäsu a zelenine.
Pomiešame, povaríme a dľa potreby ešte zriedime mliekom, prisolíme, dochutíme ešte obľúbeným korením a odstavíme. Pridáme cca 1 čL cukru a citrónovú šťavu.
Jedlo sa má posypať paradajkami pokrájanými na kocky. Mne krájal paradajky manžel a šupol ich do omáčky (iniciatívec a vtedy mi určite odložil aj olivy do chladničky...vŕŕ :-D ) Na tanieri porcie ozdobíme pokrájanou šunkou, paradajkami a olivou. Určite neublíži ani bazalka, ale ja som nemala. Ešte som mala podotknúť, že šunka by mala byť parmská, ale ja som nemala. Tak som dala takú, čo kúpil manžel...volá sa že Angelika.