Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

nové zemiaky * bylinková soľ * mleté čierne korenie * mäkký nízkotučný tvaroh * pažítka * pór * cesnak * maslo * plátkový mäkký syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Klasický slovenský receptuš so zemiakmi.

1. Na menší plech položte zopár väčších kefkou umytých nových zemiakov so šupkou a dajte ich upiecť pri teplote 250 stupňov asi na 45 minút. Upečte ich do mäkka, podľa veľkosti Vašich zemiakov by to mohlo byť aj skôr, ak sa jedná o nové zemiaky.
2. Zatiaľ si v mise urobíme tvarohovo-cesnakovo-bylinkovú plnku: Do misy dajte tvaroh,
3. pridajte maslo,
4. bylinkovú soľ, korenie,
5. nakrájaný pór,
6. pažítku,
7. cesnak (dala som 3 väčšie strúčiky) a dobre premiešajte.
8. Keď sú zemiaky upečené do mäkka, ostrým nožom ich narežte po dĺžke, roztvorte ich
9. do každého zemiaka dajte lyžicu tvarohovej zmesi,
10. položte plátok syra a dajte krátko zapiecť, pokiaľ sa roztečie syr.
11. Hotovo. Zemiaky výborne chutia horúce, práve vytiahnuté z rúry, tak si dajte do úst azbestovú vložku a môžete sa na krumpličky vrhnúť.
12. Ozdobte pažítkou a zvyšným tvarohom - ak Vám ostal :-)