Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
nové zemiaky * bylinková soľ * mleté čierne korenie * mäkký nízkotučný tvaroh * pažítka * pór * cesnak * maslo * plátkový mäkký syr
POSTUP PŘÍPRAVY
Klasický slovenský receptuš so zemiakmi.
 |
1. Na menší plech položte zopár väčších kefkou umytých nových zemiakov so šupkou a dajte ich upiecť pri teplote 250 stupňov asi na 45 minút. Upečte ich do mäkka, podľa veľkosti Vašich zemiakov by to mohlo byť aj skôr, ak sa jedná o nové zemiaky. |
 |
2. Zatiaľ si v mise urobíme tvarohovo-cesnakovo-bylinkovú plnku: Do misy dajte tvaroh, |
 |
3. pridajte maslo, |
 |
4. bylinkovú soľ, korenie, |
 |
5. nakrájaný pór, |
 |
6. pažítku, |
 |
7. cesnak (dala som 3 väčšie strúčiky) a dobre premiešajte. |
 |
8. Keď sú zemiaky upečené do mäkka, ostrým nožom ich narežte po dĺžke, roztvorte ich |
 |
9. do každého zemiaka dajte lyžicu tvarohovej zmesi, |
 |
10. položte plátok syra a dajte krátko zapiecť, pokiaľ sa roztečie syr. |
 |
11. Hotovo. Zemiaky výborne chutia horúce, práve vytiahnuté z rúry, tak si dajte do úst azbestovú vložku a môžete sa na krumpličky vrhnúť. |
 |
12. Ozdobte pažítkou a zvyšným tvarohom - ak Vám ostal :-) |