Zemiakové pagáče

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hl. múky, soľ, 2 dcl oleja, 2 vajcia + 1 na potretie, 5 dcl vlažnej vody, 1 kocka kvasníc, 4 veľké zemiaky uvarené v šupke, 1 cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame múku soľ, olej kvások a vajcia. Rozvaľkáme na pomúčenej doske a postrúhame polovicu zemiakov a pol cery, trošku osolíme ( lebo potom sú málo slané). Pregúlame necháme stáť 15 min. a postup opakujeme nastrúhaním zostatkom zemiakov a cery a taktiež posolíme. Pregúlame a necháme znovu stáť 15 min. a potom posledný krát pregúlame. Povykrajujeme pagáčiky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sézamom, syrom alebo čo kto má rád. Dáme na pomastený plech a pečieme vo vyhriatej trúbe na 200°C približne 30 min. do zlatova. Dobrú chuť.