Trošku netradičné, ale výborné rizoto z tarhone



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zeleninku na rizoto-ja som dala: kukuricu-2 hŕstky, mrkvu-2ks, cuketu-1ks, petržlen-1ks, kaleráb-1ks,hrášok z konzervy-malý ****cestovinku tarhoňu-400g, troška oleja, 1veľky rajčinový pretlak, 1 kocka zeleninového bujónu, dochucovadlá-soľ, prípadne vegeta, sušená bazalka, 1/2 syra v črievku, tvrdý strúhaný syr na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Ja som zaradila tento receptík medzi bezmäsité, pretože teraz som ho robila bez mäska. Ak máte radšej mäsovú variáciu, kľudne si do základu pridajte mäsko-ja robievam väčšinou s kuracím stehnom.

...Zeleninku si očistíme, prepláchneme vodou a nakrájame na kocočky, okrem hrášku, ktorý pridám až neskôr, pretože mám ten z konzervy a dusením by sa rozvaril...
... do osolenej a vriacej vody pridáme cestovinu tarhoňu...
...takto vyzerá zeleninka po nakrájaní.Zakiaľ sa varí cestovina, spravíme si zeleninový základ...
...na dno hrnca nalejeme troška oleja...
...keď je olej rozpálený, pridáme nakrájanú zeleninku a dobre orestujeme... tí, ktorí chú robiť rizoto s mäsom, pridajú aj mäso, ktoré osolia a okorenia...
... do orestovanej zeleniny pridáme jeden veľký rajčinový pretlak...
... a chvíľku necháme orestovať aj ten...
...potom zalejeme vodou, len po hranicu zeleninky, aby sme zmes nemali príliš vodovú...
...pridáme kocku bujónu...
...dochutíme soľou alebo vegetou a varíme, aby bola zeleninka mäkká...
...medzičasom sa nám uvarili cestoviny, ktoré scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať...
...keď už je zeleninka ako tak mäkká, pridáme do základu pol syra v črievku-Bambino alebo akýkoľvek iný...
...sušenú bazalku...
...a hrášok z konzervy -bez nálevu... a zeleninku dovaríme domäkka..
...odkvapkanú tarhoňu prehodíme do hrnca alebo misy a zmiešame so zeleninovou zmäsou...
...asi takto...
...naservírujeme -nezabudneme posypať tvrdým strúhaným syrom a môžme papkať...Dobrú chuť!