Morčacia bábovka.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
morčacie stehno vykostené / asi 1,5 kg / , cibuľa, domáca klobáska, oravská slaninka, 5 vajec, tvrdý syr, soľ, korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Na túto mäsovú variantu ma inšpirovala Bozena M.(bombiska) ID 79911 , ktorá toto nenormálne jedlo pripravila z kuracieho mäska. Božka je to ozaj dobrotka.
 |
mäsko umyjeme, nakrájame, osolíme, okoreníme |
 |
bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie |
 |
ukladáme mäsko, cibuľku, klobásku |
 |
slaninku |
 |
4 vajíčka |
 |
mäsko, cibuľku, klobásku |
 |
slaninka až pokial máme suroviny |
 |
prikrijeme alobalom a ak môžem poradiť, dajte si alobal aj pod formu, lebo mne tá šťavička trochu tiekla a nechcela som mať robotu navyše s čistením rúry. Dáme piecť na 230 stupňov asi 2,5 hodiny. |
 |
Asi po pol hodinke si nakrájame syr na plátky, trochu ho vtlačíme dnu. Nastrúhaný syr a jedno vajíčko zmiešame a vylejeme na vrch. Alobal som už potom nedávala. |
 |
Asi po 2,5 hodinke som formu prevrátila na plech a dala ešte chvíľu zapiecť / asi 15 min / . Potom som na vrch nastrúhala syr a späť do tepla, ale už len chvíľočku. |
 |
hotovo upečené, misia je skončená |
 |
Americké zemiaky a zeleninka k tomu . Tie zemiaky som pripravila naraz s mäskom. |