Morčacia bábovka.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

morčacie stehno vykostené / asi 1,5 kg / , cibuľa, domáca klobáska, oravská slaninka, 5 vajec, tvrdý syr, soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Na túto mäsovú variantu ma inšpirovala Bozena M.(bombiska) ID 79911 , ktorá toto nenormálne jedlo pripravila z kuracieho mäska. Božka je to ozaj dobrotka.

mäsko umyjeme, nakrájame, osolíme, okoreníme
bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie
ukladáme mäsko, cibuľku, klobásku
slaninku
4 vajíčka
mäsko, cibuľku, klobásku
slaninka až pokial máme suroviny
prikrijeme alobalom a ak môžem poradiť, dajte si alobal aj pod formu, lebo mne tá šťavička trochu tiekla a nechcela som mať robotu navyše s čistením rúry. Dáme piecť na 230 stupňov asi 2,5 hodiny.
Asi po pol hodinke si nakrájame syr na plátky, trochu ho vtlačíme dnu. Nastrúhaný syr a jedno vajíčko zmiešame a vylejeme na vrch. Alobal som už potom nedávala.
Asi po 2,5 hodinke som formu prevrátila na plech a dala ešte chvíľu zapiecť / asi 15 min / . Potom som na vrch nastrúhala syr a späť do tepla, ale už len chvíľočku.
hotovo upečené, misia je skončená
Americké zemiaky a zeleninka k tomu . Tie zemiaky som pripravila naraz s mäskom.