Hríbové rezne
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hríby /ale aj kozáky, bedle, suchohríby/, soľ, polohrubá múka, vajíčka, strúhanka, olej na vyprážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Výborná pochúťka - ako hlavné jedlo, či chuťovka.
|
Z čerstvo nazberaných húb :o) si vyberieme zdravé klobúčiky (my používame na vyprážanie len hríby a bedle, sú aj ľahšie stráviteľnejšie), |
|
ktoré očistíme, |
|
nakrájame na plátky, asi tak na 0,9 – 1 cm, |
|
... a krájame.... |
|
ak sú klobúčiky malé, tie nemusíte krájať, alebo takéto tenšie očistené kúsky obaliť celé, len nám viac chutia menšie, zľahka ich opláchneme, |
|
osolíme, obalíme v múke, |
|
v rozšľahaných vajíčkach, |
|
menšie kúsky aj viacero naraz, |
|
obalíme v strúhanke |
|
a vypražíme dozlatista. |
|
Vypražené uložte na servítku (my sme mali aj bedle) a nenechávajte ich dlho zakryté, nech sú zvrchu chrumkavé. |
|
Výborne sa k tomu hodí zeleninový šalát, |
|
a ako príloha zemiaky na rôzny spôsob. |
|
*Dobrú chuť* |