Hríbové rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hríby /ale aj kozáky, bedle, suchohríby/, soľ, polohrubá múka, vajíčka, strúhanka, olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborná pochúťka - ako hlavné jedlo, či chuťovka.

Z čerstvo nazberaných húb :o) si vyberieme zdravé klobúčiky (my používame na vyprážanie len hríby a bedle, sú aj ľahšie stráviteľnejšie),
ktoré očistíme,
nakrájame na plátky, asi tak na 0,9 – 1 cm,
... a krájame....
ak sú klobúčiky malé, tie nemusíte krájať, alebo takéto tenšie očistené kúsky obaliť celé, len nám viac chutia menšie, zľahka ich opláchneme,
osolíme, obalíme v múke,
v rozšľahaných vajíčkach,
menšie kúsky aj viacero naraz,
obalíme v strúhanke
a vypražíme dozlatista.
Vypražené uložte na servítku (my sme mali aj bedle) a nenechávajte ich dlho zakryté, nech sú zvrchu chrumkavé.
Výborne sa k tomu hodí zeleninový šalát,
a ako príloha zemiaky na rôzny spôsob.
*Dobrú chuť*