Hruškový koláč so škoricou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
220 g hladkej múky
100 g masla
50 g práškového cukru
štipka soli
500 g hrušiek
1 balíček škoricového cukru
zmes z 30 g práškového cukru, 1 lyžičky škorice, 2 žĺtkov, 300 ml smotany
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Múku spracujeme so zmäknutým maslom, práškovým cukrom a soľou.
2. Cesto natlačíme do maslom vymastenej formy, dáme naň olúpané a pozdĺžne na plátky nakrájané hrušky, posypeme škoricovým cukrom a upečieme v rúre mierne doružova.
3. Medzitým si pripravíme zmes z cukru, škorice, žĺtkov a smotany. Predpečený korpus zalejeme touto zmesou a pečieme asi pol hodiny pri 160 C, kým zmes nestuhne.
P.S. Vychladnutý koláč môžeme ešte pocukrovať. Namiesto čerstvých hrušiek je možné použiť tiež hruškový kompót.