
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg ríbezlí, 700g cukru, 1/8 litra rumu, 1-2 kusy klinčekov, citrónová šťava, mletá škorica
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Očistené ríbezle vložíme do hlbšieho pekáča.
2. Posypeme roztlčenými klinčekmi, škoricou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
3. Posypeme cukrom a necháme v stredne vyhriatej rúre rozdusiť.
4. Keď sú rozvarené vyberieme a premiešame s rumom.
5. Horúce plníme do malých pohárov a ihneď uzatvoríme.
6. Uložíme vrchom dole.
Takto upravené ríbezle majú v kuchyni všestranné využite. Neodmysliteľne patria k sviečkovekj omáčke a k zverine. Vynakajúcu chuť sviečkovej dodáme rozvarením jednej lyžice brusníc v nej .
![]() |
umyjeme |
![]() |
pridame klinceky, skoricu, citron |
![]() |
...a zasypujeme cukrom... |
![]() |
davala som do stareho hlbokeho plechu dve davky |
![]() |
rozvarala som hodinu na teplote 200st. ...potom rum....a.... |
![]() |
naložiť horúce do pohárov a prevrátiť hore dnom |