bochníčky z enciánu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Encián-podľa počtu osôb+ešte jeden alebo + 10dkg tvrdého syra/teda na 3os-4syry/.....cibuľa,vajce,štipka soli a korenia.strúhanka a olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Encián nastrúhame na väčšom strúhadle,pridáme štipku soli /ale nemusí byť lebo syr je dosť slaný/ a štipku korenia,vajce,nadrobno nakrájanú cibuľku a strúhanku- aspoň za lyžicu.....prísady zmiešame aby nám vznikla hmota z ktorej sa budú dať robiť menšie bochníčky vysoké asi 1cm,obalíme v strúhanke a vypražíme.....po vypražení je ich dobre nechať chvíľku na kuchynskej utierke aby odsala prebytočný tuk.Podávame ako klasický syr...so zemiakmi,kašou či hranolkami...možme papať aj s kečupom či tatarskou...zeleninivým šalátom...čo má kto rád....dobrú chuť!!!!!!!