najlepšia ČÍNA na svete ! ! !



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 4 osoby: 500g pravej hovädzej sviečkovej !!! NUTNÉ; 4 PL sladkej sojovej omáčky (Ketjab Manis) - Kaufland; 1 ČL čili-omáčky - nemusí byť, ale nie je cítiť; 2 PL škrobu; 2-3 ČL Aceto Balsamico (balsamico-ocot: tmavy,skoro čierny) - Kaufland; 3 PL suchého Sherry (špeciálny typ vína); 2 ČL hnedého cukru; štipka soli; 4 PL arašidového oleja; 2 ČL sézamového oleja; 1 PL sézam.semiačok na posypanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso umyť, osušiť, nakrájať na tenučké rezance (dĺžka 5cm, šírka 0,5 cm). Dobre pomiešať so sójovou omáčkou 2PL, čili omáčkou a škrobom. Zakryté v chladničke cca. 0,5-1 hodinu nechať postáť.

Zvyšok sój.omáčky miešame s acetom balsamicom, sherry, cukrom, soľou, kým sa všetko nerozpustí (nazvem to koreninová zmes).

2 PL araš.oleja zohrejem vo woku pri najvyššej teplote. Pridáme 1/3 mäsa za stáleho (rýchleho) miešania opečieme do hneda. DOBA OPEKANIA JE CCA. 5-10MIN - PRETO JE NUTNÉ ABY BOLO KVALITNÉ JEMNÉ MäSO. NEODPORÚČAM NA ŇOM ŠETRIŤ A KÚPIŤ FALOŠNÚ SVIEČKOVÚ - inak zostane jedlo tvrdé, a nedostaneme chuťový efekt, ktorý chceme!

Po upečení prvej várky vložíme do misky a prikryjeme, aby mäso zostalo teplé.
Pokračujeme pridaním 1 PL araš. oleja s druhou a treťou tretinou mäsa - obdobne udržujeme v teple.

Koreninovú zmes a sézam.olej pridáme do prázdneho woku, necháme zovrieť, hneď pridáme upražené mäso a pri vysokej teplote necháme tak dlho za stáleho miešania "variť", pokiaľ sa zmes neredukuje a zostane ňou mäso obalené.
Na taniery posypeme sézam.semiačkami.

Podávame s jazmínovou ryžou.

ak vam zachutil, skuste urcite toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13897&user=67403
uuuuuplne genialne jedlo tiez !