najlepšia ČÍNA na svete ! ! !
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pre 4 osoby:
500g pravej hovädzej sviečkovej !!! NUTNÉ;
4 PL sladkej sojovej omáčky (Ketjab Manis) - Kaufland;
1 ČL čili-omáčky - nemusí byť, ale nie je cítiť;
2 PL škrobu;
2-3 ČL Aceto Balsamico (balsamico-ocot: tmavy,skoro čierny) - Kaufland;
3 PL suchého Sherry (špeciálny typ vína);
2 ČL hnedého cukru;
štipka soli;
4 PL arašidového oleja;
2 ČL sézamového oleja;
1 PL sézam.semiačok na posypanie.
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäso umyť, osušiť, nakrájať na tenučké rezance (dĺžka 5cm, šírka 0,5 cm). Dobre pomiešať so sójovou omáčkou 2PL, čili omáčkou a škrobom. Zakryté v chladničke cca. 0,5-1 hodinu nechať postáť.
Zvyšok sój.omáčky miešame s acetom balsamicom, sherry, cukrom, soľou, kým sa všetko nerozpustí (nazvem to koreninová zmes).
2 PL araš.oleja zohrejem vo woku pri najvyššej teplote. Pridáme 1/3 mäsa za stáleho (rýchleho) miešania opečieme do hneda. DOBA OPEKANIA JE CCA. 5-10MIN - PRETO JE NUTNÉ ABY BOLO KVALITNÉ JEMNÉ MäSO. NEODPORÚČAM NA ŇOM ŠETRIŤ A KÚPIŤ FALOŠNÚ SVIEČKOVÚ - inak zostane jedlo tvrdé, a nedostaneme chuťový efekt, ktorý chceme!
Po upečení prvej várky vložíme do misky a prikryjeme, aby mäso zostalo teplé.
Pokračujeme pridaním 1 PL araš. oleja s druhou a treťou tretinou mäsa - obdobne udržujeme v teple.
Koreninovú zmes a sézam.olej pridáme do prázdneho woku, necháme zovrieť, hneď pridáme upražené mäso a pri vysokej teplote necháme tak dlho za stáleho miešania "variť", pokiaľ sa zmes neredukuje a zostane ňou mäso obalené.
Na taniery posypeme sézam.semiačkami.
Podávame s jazmínovou ryžou.
ak vam zachutil, skuste urcite toto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13897&user=67403
uuuuuplne genialne jedlo tiez !