Žemľovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 2 osoby 6 grahamových alebo celozrnných rožkov 3 dcl sójového mlieka 1 vanilkový cukor Tvarohová plnka 250g tvarohu 3 PL cukru 1 vanilkový cukor hrsť hrozienok broskyne (marhule) pokrájané na plátky

POSTUP PŘÍPRAVY

Netradičná rýchla žemľovka
24.04.2009

Ak ste sa už prejedli tradičnej žemľovky a máte chuť na niečo diétnejšie a netradičné, vyskúšajte túto. Jednak je zdravšia a pripravíte ju takmer bleskovo.

Tvaroh je bohatý na vápnik a má tú výhodu, že neobsahuje skoro žiadny tuk, preto si ho môžete dopriať bez obáv, že sa vám zväčšia tukové vankúšiky.

Sójové mlieko neobsahuje žiadne živočíšne tuky, ani cholesterol a je veľmi bohaté na kyselinu linolovú, ktorá účinne skrášľuje našu pleť, vlasy i nechty. Okrem toho obsahuje viac železa a vitamínov skupiny, ako kravské mlieko. Pochutíte si a nepriberiete.
Potrebujeme

Pre 2 osoby
6 grahamových alebo celozrnných rožkov
3 dcl sójového mlieka
1 vanilkový cukor

Tvarohová plnka
250g tvarohu
3 PL cukru
1 vanilkový cukor
hrsť hrozienok
broskyne (marhule) pokrájané na plátky
Postup

Rožok prekrojíme a vydlabeme vnútro. Krátko namočíme do prevareného teplého sójového mlieka ochuteného vanilkovým cukrom. Naplníme tvarohovou plnkou, na ktorú do šikma poukladáme broskyne pokrájané na plátky. Prikryjeme druhou časťou rožka, ktorý sme tiež namočili v mlieku. Naplnené rožky zapečieme na malom vymastenom plechu do chrumkava a po upečení jemne pocukrujeme.