Pangas na paradajkach a salat na grecky sposob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pisem davky pre dve osoby. Pangas: 2 filety pangasa /alebo tresky, 1 cibula, stava z 1 citrona, 1 PL nasekanej petrzlenovej vnate, 3PL olivoveho oleja, 5 PL kecupu, 5 strucikov cesnaku, 4 paradajky, bylinkove maslo, sol, mlete cierne korenie Salat: 1 nadrobno pokrajana cervena paprika, vlasske orechy, cerstvy spenat (listovy), iny salat, 180 g fety, 120 g sterilizovanych articok (my sme doma nenasli:) ), 80 g ciernych oliv (dajte si najma pozor aby ste kupili tie bez kostiek - my sme sa pomylili :), 4 ks susenych paradajok, na nalev: olivovy olej, 3-4 lyzice citronovej stavy, 2 lyzicky cukru, sol, mlete cierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je jeden vynikajuci recept na pangasa, odteraz jeden z nasich najoblubenejsich. Inspiracia z najnovsieho cisla Dobre jedlo (str. 26 :) ) a vyborny salat je z casopisu Bajecna zena.

Pripravime si na ryby marinadu z najemno nakrajanej cibule, citronovej stavy, nasekanej petrzlenovej vnate a olivoveho oleja.
Pangasa (alebo inu rybu) umyjeme a osusime papierovou utierkou.
Vlozime rybu do marinady a nechame aspon 20 minut v chlade marinovat. My sme mali len dve ryby- akurat tak na veceru pre dvoch:) Ziadala sa aj dupla, ale bohuzial uz nebolo:)
Do zapekacej misy nalejeme kecup ( uz nepridavame olej).
Na kecup pridame filety aj s marinadou. Osolime, okorenime a poukladame na ne tenke platky cesnaku.
Potom na to navrstvime kolieska paradajok a nakoniec oblozime platkami nakrajaneho bylinkoveho masla.
Pecieme nezakryte asi 30-40 minut pri 190 stupnoch. My sme to mali 30 minut, potom este 10 minut s ventilatorom. Pred podavanim posypeme cerstvou petrzlenovou vnatou a podavame s pecivom alebo so zemiakmi.
A zacneme so salatom. Cervenu /nasa bola oranzova/ nadrobno pokrajame, posolime pokvapkame olivovym olejom. Nechame chvilu odstat.
Nakrajame si susene paradajky /my sme mali nalozene v oleji/.
Pridame listky spenatu, salatove listy, scedene articoky, cierne olivy. Vlozime na kocky pokrajanu fetu a vlasske orechy.
Vsetko poriadne zamiesame. A ja som to uz mala dost mastne (olejove) a preto som do zalievky nepridavala dalsi olivovy olej. Jednoducho som to pokvapkala stavou z polky citrona, posolila, pokorenila a dala tam dve male lyzicky cukru.
Vsetko este raz poriadne premiesame a nechame chvilku odstat. Dobru chut!