Syrová pita – TYROPITA
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g fety
100g syru kefalograviera strúhaného
1 šálka mlieka
.......................................
3 pol. Lyžice mäkkého masla alebo margarínu
kôpor alebo mäta jemne posekaná
4 rozšlahané vajcia
čierne korenie
maslo na listy cesta
500g cesta
cesto pita /alebo lístkové/
POSTUP PŘÍPRAVY
Fetu rozmačkajte vidličkou. Pridajte syr kefalograviera, mlieko, kôpor alebo mätu, vajcia a
čierne korenie. Na vymazaný plech dajte po jednom polovicu listov cesta, ktoré ste každý
zvlásť namazali rozpusteným maslom. Na povrch cesta rozprestrite syrovú náplň a prikryte
zvyšnými, opäť dobre namastenými listami cesta. Pečte v stredne vyhriatej rúre zhruba
jednu hodinu.