môj dnešný*♥*Smotanovo-rascový chlebík*♥*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g polohrubej múky, 300 g hladkej múky T650, 250 ml vlažnej vody, 2 PL oleja, 1 čL octu, 2 kopcovité PL kyslej smotany, 1/2 kocky droždia, 2 čL soli, 1 čL drvenej rasce, 1 PL práškového cukru,
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
 |
Všetky prísady dáme do nádobky DP v príslušnom poradí (ja dávam najprv tekuté a potom pevné) a zvolíme si program: cesto. |
 |
Po vykysnutí dáme cesto na pomúčenú dosku a vytvarujeme ho podobne ako knedľu. |
 |
Bochník preložíme na plech s PNP, urobíme niekoľko zárezov a necháme ho ešte aspoň 15 - 20 minút kysnúť. Medzitým si vykúrime rúru na 230°C. Nakysnutý bochník potrieme slanou vodou a ak chceme, môžeme ho posypať ľubovolnými semienkami alebo rascou. |
 |
Pečieme najprv 15 minút pri 230°C, potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte 20 minút pri zapnutom ventilátore. |
 |
Už som nemohla odolať tej vôni. Odkrojila som pätku, aj keď bol chlebík ešte horúci...mňamový! |