Krehké SLIVKOVÉ MUFFINY s perníkovým korením



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125g hladkej múky, 125g polohrubej múky, 190g kryšt.cukru, 200g Palmarínu, 3 vajcia, 1 čokoládový puding, 2dl mlieka, 1 vanilk.cukor, 2 PL kakaa, 2 ČL škorice, 3 ČL kypriaceho perníkového prášku, ½ ČL sódy bikarbóny, štipka soli, asi 400g sliviek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Včera som mala chuť na niečo mňam slivkové, najlepšie aj so škoricou, tak som si vymyslela tento receptík a podaril sa skvele hneď na prvýkrát... Cesto je krehučké, slivky šťavnaté a vršok úžasne chrumkavý.........

Tu je môj postup:

- Najprv umyjeme a vykôstkujeme slivky.
- V mise zmiešame sypké suroviny: múku, puding, kakao, kypriaci perníkový prášok, sódu bikarbónu, škoricu, soľ.
- Zmäknutý margarín nakrájame a chvíľu šľaháme.
- Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a šľaháme, kým nie je zmes svetlá a nadýchaná.
- Teraz po jednom pridávame celé vajcia a každé poriadne zašľaháme. Jedna malá rada: ak sa zmes po pridaní vajec náhodou zrazí, pri zašľahávaní posledného vajca treba do nej preosiať za lyžicu múky...
- Ak sme to s vajcami zvládli, už iba postupne pridávame mlieko a namiešanú sypkú zmes.
- Malo by nám vzniknúť takéto cesto krémovej konzistencie.
- Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami (robím to tak vždy, nie je potom toľko námahy pri umývaní a dajú sa ľahučko vybrať)...
- ...ktoré do dvoch tretín naplníme cestom a do každého vtlačíme dva väčšie kúsky sliviek (ak sú menšie slivky, tak kľudne dve polovičky).
- Pečieme pri 180˚C, cca 40min. (Ja som piekla naraz dva plechy. Keď je v rúre len jeden, trvá to o niečo kratšie.) Z uvedeného množstva surovín mi vyšlo 22 kúskov.
- Vychladnuté muffiny posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou a kúskom slivky... alebo podľa vlastnej fantázie...:-))