Čokoládový koláč s hruškami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Čokoládové cesto: 150g masla, 120g cukru,1/2 ČL soli, 3 Ľ vanilkovej esencie(keď nedáte nič sa nedeje), 120g kakaa, 250g hladkej múky.
Plnka:120g čokolády na varenie, 250ml šľahačky, 120g cukru (môžete dať aj menej),1 vajce , 1 žĺtok, 3 zrelé hrušky
POSTUP PŘÍPRAVY
Skvelá kombinácia čokolády a hrušiek.....:-)))
 |
do nádoby dáme maslo, cukor, soľ a esenciu a spracúvame 25-30 sekúnd, kým hmota nie je krémová |
 |
pridáme kakao a miešame asi 1 min.,aby sa hmota dobre spojila |
 |
pridáme všetku múku a prerušovaným chodom miešame 10-15 sekúnd, cesto vyberieme a ručne spracujeme do vláčnej gule. Dáme ho chladiť cca na pol hodky do chladničky |
 |
po vybratí z chladničky cesto vyvaľkáme (ja som ho natlačila rukou ako sa dalo) a prenesieme do vymazanej formy |
 |
pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 10 min. prikryté alobalom a suchou strukovinou aby sa cesto nezdulo, potom alobal s fazuľou odstránime a dopečieme ešte 5 min. |
 |
v panvičke roztopíme čokoládu so smotanou a 2 lyžicami cukru, odstavíme a necháme vychladnúť |
 |
vmiešame vajce, žĺtok a rovnomerne vylejeme na koláč |
 |
hrušky ošúpeme vyberieme jadrovník a zvrchu ich nakrojíme.....pokrájané hrušky rozložíme na koláč a dáme piecť na 190stupňou cca 10 min. |
 |
koláč vyberieme a posypeme zvyšným cukrom a dopečieme na 170 stupňov asi 20 min, kým plnka nestuhne a hrušky nie sú potiahnuté glazúrou |
 |
koláč podávame teplý ale nie horúci lebo sa zle krája. Ja som zabudla vymazať formu tak sa mi nepodaril odkrojiť a vybrať s formy pekný kúsok |