Mexické placky / Tortilly s chilli omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tortily: Múka,maslo, soľ, voda...
Chilly Con Carne omáčka: mleté masko, cibuľa, olej, zeleninový bujón, sterilizovaná alebo vopred uvarená fazuľa, može byť aj kukurica, chilli korenie, soľ, vegeta.
POSTUP PŘÍPRAVY
Pri fotkách....
 |
Keďže som zabudla nafotiť hneď od začiatku, keď som varila chilli omáčku, napíšem, a nabudúce sem vložím foto, postup nie je náročný.
Na oleji si opražíme cibuľku, pomelieme kuracie (alebo bravčové/hovadzie) masko a orestujeme, až kým sa nám pekne "neuzavrie". Pridáme zeleninový bujón, len aby bolo asi do polovice maska zaliate a krátko podusíme. Vlejeme pasírované paradajky a fazuľu (može byť aj spomínaná kukurica, ja som tentokrát nedala) a varíme, kým nie je masko makké. Na konci dochutíme vegetou, soľou a chilli korením.
Tortilly:
500 gr. hladkej múky, 1 čajová lyžička soli, 1 pohár roztopeného masla alebo ak nemáme, može byť aj olej, 1 pohár teplej vody. Cesto má byť polotuhé a vláčne, nesmie sa lepiť. Ak máte cesto husté, spokojne pridajte ešte trochu teplej vody. Vyvaľkajte tenkú placku... |
 |
Keď sa robia takého bublinky, je čas obrátiť placku. Panvicu nepotierajte!!!, nie je treba, len sem-tam vyutierajte suchou utierkou, keď by Vám opadala múka z placiek, alebo keď necháte dlhšie placku, tak Vám začne na panvici trošku prihárať múka.... ale praxou to bude čím ďalej, tým menej, alebo nie ani tak praxou, keď budete dávať pozor a otáčať placky vtedy, keď treba:). Zistíte, kedy je najlešie a za koľko sú upečené-svetlohnedé fliačiky... |
 |
...asi takéto, ale možu byť ešte trolinku svetlejšie:( |
 |
Placku naplníme chilli omáčkou a zrolujeme alebo poskladáme do šatky... |
 |
...dietky milujú aj prázdne:))) |
 |
...Ale aj naplnené. Dobrú chuť:))) |