Zapekaná brokolica



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g mrazenej alebo čerstvej brokolice, 3-4 zemiačky, 250 ml smotany na varenie, 3 vajíčka, mleté čierne korenie, vegeta, strúhaný syr 150 g, soľ, trochu oleja a strúhanky na dno zapekacej misy

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je robený zo zemiačkami, ale častejšie ho robievam bez zemiakov, keď na večeru očakávam menej jedákov alebo s väčším množstvom brokolice.

Do hrnca do slanej vody dáme variť očistené a nakrájané zemiačky. Keď sú spolovice uvarené, poukladáme na ne brokolicu, ktorá sa takto uvarí takmer v pare.
Pripravíme si zálievku zo smotany, vajíčok, vegety (dáme viac, lebo viac soliť nebudeme) a korenia. Dobre spolu vymiešame.
Dno zapekacej misy potrieme trochou oleja a posypeme strúhankou.
Na dno poukladáme uvarené zemiačky.
Na zemiačky šupneme brokolicu.
A zalejeme smotankovo-vajíčkovou zálievkou.
Bohato posypeme strúhaným syrom, ktorý po upečení vytvorí chrumkavú chutnučkú kôrku.
A tuto je vývar zemiačkovo-brokolicový.. bude výborný do najbližšej polievočky.
Miska pripravená do rúry, ktorú si zohrejeme na 180 st.
A tu je výsledok.