Domáce bagetky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tento recept mám z tohto minibazáru, je dobrý ked sa vám minie chlieb, alebo pečivo. Príprava je podľa mňa lahká a rýchla. Tak vám ho vrelo odporúčam.
Potrebujeme: 0,5 kg hl. múka, 1 dcl olej (aj menej), 3 dcl mlieko, 3/4 kocky droždia, kl cukru, soľ, 1-2 kl vegeta, 2 kl oregano (nemusí byť), sézamové semienka...
POSTUP PŘÍPRAVY
Mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do misky dáme múku, olej, soľ, vegetu, oregano a prilejeme hotový kvások. Dobre vymiesime a dáme na 3/4 hodinku kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme malé bagetky, ktoré dáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamom, prípadne strúhaným syrom, ten až pred koncom pečenia a dáme piecť. Pečieme pribl. na 160 stupňoch 15-20 minút
 |
Najprv si urobíme cesto v mojom prípade tu je už vykysnuté |
 |
Urobíme si bagetky, ktoré dáme na vymastený plech |
 |
Potreme vajíčkom a posipeme sezamom |
 |
Tu sú hotové |
 |
Tu je typ na večeru ako si ich môžete urobiť |