Doboška

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 750 g výberovej múky* 100 g Palmarínu/ Hery* 300 g práškového cukru* 3 celé vajcia* 1/2 pr. do pečiva* 1,5 dcl mlieka Krém: 22 kávových lyžíc hrubej múky* 1 l mlieka* 300 g kr. cukru* 1 vanilkový cukor* 3 lyžice kakaa* 1 Palmarín/ Hera Na poliatie: čokoládová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
Prehrabávam sa v priečinkoch PC a nachádzam recepty dobrôt, ktoré som piekla snáď aj pred polrokom :)). Čím dlhšie táto doboška stála, tým bola lepšia. :D
 |
1. Palmarín s práškovým cukrom vymiešame. |
 |
2. Pridáme vajcia a znova dobre vymiešame ( vajcia som pridávala postupne, pekne po jednom). |
 |
3. Pridáme ostatné prísady a spracujeme cesto. Rozdelíme na 5 častí. |
 |
4. Každý kus rozvaľkáme a upečieme na plechu ( radšej by som plech jemne potrela maslom alebo Palmarínom), nepečieme dlho, skutočne môže mať maximálne takú farbu ako na fotke( myslím hnedé okraje), horúci plát rýchlo stiahneme( aby neostal nalepený). |
 |
5. Z múky, mlieka a cukru (aj vanilkového) uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme kakao a Palmarín. |
 |
6. Plnku nenecháme vychladnúť, ešte teplú si ju rozdelíme na 5 častí ( v poslednej si necháme len trochu), natrieme na všetky pláty, poriadne rukami zaťažíme každý plát. |
 |
7. Na posledný plát natrieme časť plnky( tá časť, kde je plnky len trošičku, netreba veľa, len aby dobre držala čokoláda). Necháme v chlade. |
 |
8. Na vychladnutú dobošku nalejeme čokoládovú polevu( čokoláda na varenie, Cera, lyžička oleja) a necháme stuhnúť. |
 |
9. Krájame horúcim( namočený v horúcej vode a utretý) nožom. |