Doboška



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 750 g výberovej múky* 100 g Palmarínu/ Hery* 300 g práškového cukru* 3 celé vajcia* 1/2 pr. do pečiva* 1,5 dcl mlieka Krém: 22 kávových lyžíc hrubej múky* 1 l mlieka* 300 g kr. cukru* 1 vanilkový cukor* 3 lyžice kakaa* 1 Palmarín/ Hera Na poliatie: čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Prehrabávam sa v priečinkoch PC a nachádzam recepty dobrôt, ktoré som piekla snáď aj pred polrokom :)). Čím dlhšie táto doboška stála, tým bola lepšia. :D

1. Palmarín s práškovým cukrom vymiešame.
2. Pridáme vajcia a znova dobre vymiešame ( vajcia som pridávala postupne, pekne po jednom).
3. Pridáme ostatné prísady a spracujeme cesto. Rozdelíme na 5 častí.
4. Každý kus rozvaľkáme a upečieme na plechu ( radšej by som plech jemne potrela maslom alebo Palmarínom), nepečieme dlho, skutočne môže mať maximálne takú farbu ako na fotke( myslím hnedé okraje), horúci plát rýchlo stiahneme( aby neostal nalepený).
5. Z múky, mlieka a cukru (aj vanilkového) uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme kakao a Palmarín.
6. Plnku nenecháme vychladnúť, ešte teplú si ju rozdelíme na 5 častí ( v poslednej si necháme len trochu), natrieme na všetky pláty, poriadne rukami zaťažíme každý plát.
7. Na posledný plát natrieme časť plnky( tá časť, kde je plnky len trošičku, netreba veľa, len aby dobre držala čokoláda). Necháme v chlade.
8. Na vychladnutú dobošku nalejeme čokoládovú polevu( čokoláda na varenie, Cera, lyžička oleja) a necháme stuhnúť.
9. Krájame horúcim( namočený v horúcej vode a utretý) nožom.