Kurča s pórovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

**kuracie stehna /500g/ **70g masla **2 póry **soľ, **mleté biele korenie **2,5dl suchého bieleho vína /ja som dala vodu ale môžete pridať aj vývar/ **125g nízkotučného tvarohového syra **1,5dl kyslej smotany **pažítka

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie

Stehná umyjeme a pozdĺž kosti narežeme
Na panvici rozohrejeme maslo a stehná opečieme z každej strany 5 minút.
Potom pridáme umytý, nadrobno nakrájaný pór, opražíme
posolíme, okoreníme, zalejeme vínom /vodou, vývarom/ a prikryté dusíme 15 a viac minút - pokiaľ nie je mäsko takmer mäkké. Počas dusenia mäso obraciame.
Potom pridáme syr, necháme rozpustiť,
zalejeme smotanou rozšľahanou s trochou vody a pri miernej teplote varíme 10 minút a občas premiešame.
Nakoniec dochutíme posekanou pažítkou a soľou.
Podávame s opekanými zemiakmi.